Шефовете на плевенската полиция обсъдиха мерки срещу престъпността

Директорът на полицията Йордан Каменов и началникът на Второ РУП Денислав Маринов присъстваха на Обществен съвет в село Беглеж

Директорът на ОДМВР – Плевен главен инспектор Йордан Каменов и началникът на Второ РУП – Плевен главен инспектор Денислав Маринов присъстваха на Обществен съвет в село Беглеж. Основната цел за срещата, провела се вчера, е за полагане на съвместни усилия, които да доведат до усещането за повече сигурност и спокойствие за хората, задълбочаване участието на гражданите и повишаване на прозрачността и ефективността в работата на местната власт и полицията.

Заседанието се проведе в сградата на кметството в Беглеж, като домакин беше кметът на селото Павлина Владимирова, съобщават от пресцентъра на МВР. Присъстваха представители на различни социални и професионални групи – полицаи от Второ РУП – Плевен, земеделски производители, директори на училища и педагози, ръководството и представители на ловната дружинка в селото. Срещата е поредна стъпка за подобряване и задълбочаване на сътрудничеството на полицията с местната власт. Бяха определени насоките на бъдещото сътрудничество с основна цел създаване на по-добра среда за хората в селото и за ефективно противодействие на престъпността – ограничаване на домовите кражби, кражбите на метали, пътните инциденти с преминаващи тежкотоварни МПС, противообществени прояви на малолетни и непълнолетни.

Полицията в област Плевен е мобилизирала всички ресурси и постигна сериозни успехи в борбата срещу битовата престъпност в малките населени места, стана ясно по време на срещата. В Беглеж са дискутирани общите приоритети, свързани със сигурността и спокойствието на жителите на селото, на базата на които ще бъдат организирани съвместни действия. Планира се да бъдат изградени ясни и надеждни механизми за обмен на информация. Основната цел е ограничаване на престъпността чрез превантивна дейност и стимулиране на партньорството между институциите, които имат отношение към проблема.