Община Плевен продава вила в "Кайлъка" за 600 бона

Апетитен имот в парк "Кайлъка" се пуска за продан

Доста апетитен имот в парк „Кайлъка” се пуска за продан от Община Плевен. Касае се за триетажна сграда, чиято пазарна оценка е 600 000 лв. Предложението луксозният имот да бъде предложен за продажба ще бъде внесено за обсъждане на редовната сесия на Общинския съвет в четвъртък.
Вилата е строена през 1967 година, а конструкцията на сградата е класическа. Застроената площ е 341 кв.м., а РЗП - 949 кв.м. Първият, вторият и третият етаж разполагат с жилищни помещения – стаи и апартаменти, банкетни зали и голяма тераса, има котелно помещение и складове, кухня, част от сградата е и външно стълбище. Като цяло състоянието на сградата е добро, но е нужен ремонт. Сградата се нуждае и от частична подмяна на ВиК и ел. инсталацията, както и от ремонт на тавана и терасите заради течове, разрушили мазилката. Спрямо имота няма реституционни претенции от бивши собственици или техни наследници, няма и висящи граждански дела и спорове.

Предложението е вилата в парка да бъде продадена на публичен търг с тайно наддаване. Ще бъде уточнен депозита за участие в търга при евентуално одобрение на предложението за продажба на имота.