Полицията в Плевен с два удара срещу наркопазара

Полицията в Плевен с два удара срещу наркоразпространението в града през последната седмица

Плевенската полиция излезе с пресконференция, на която направи отчет за битката с наркопазара от началото на годината, както и информира за два конкретни случая от последната седмица.

33-годишен осъждан плевенчанин е в ареста, след като бил заловен с 400 мл метадон. Той  пласирал дрогата до блок 311 в жк „Дружба” в Плевен и е задържан при акция на 24 юли след близо година работа по случая. Любопитното е, че той се сдобивал с наркотика, възползвайки се от легална програма за лечение на хероинова зависимост. Върху рецидивиста има подозрезния, че е замесен и в разпространението на амфетамини в града. Законът предвижда от 5 до 15 години лишаване от свобода и парична глоба.

Другият случай, за който информираха, е за открити 206 грама амфетамини във вилата на Т. Л. И. в местността Табаковата чешма в Плевен. Обвиняемият е осъждан неколкократно, но за други престъпления. Той е задържан за 24 часа, след което е освободен. Повдигнатото обвинение е за държане на наркотици. Работи се по установяване на съпричастие на други лица. Наблюдаващ прокурор е Юлия Накова от Районна прокуратура. Откритото количество синтетичен наркотик на 23 юли е на приблизителна стойност около 6 хиляди лева. Лицето живее със съпругата си и към момента на акцията по претърсване на дома му е бил в близост.