Румен Петков: АБВ ще участва самостоятелно на изборите

"Няма да правим коалиции с други формации", увери Румен Петков на пресконференция в Плевен

"От вчера вече е факт съдебната регистрация за партия на АБВ. Ще участваме на предстоящите парламентарни избори самостоятелно и всякакви опити да се внушава, че пред нас стои въпросът за коалиране с други формации са меко казано неверни и манипулативни", заяви Румен Петков по-рано днес в Плевен.

Относно слуховете за бъдещ диалог с БСП, бившият вътрешен министър беше категоричен, че преди всичко трябва да стане ясен съставът на Изпълнителното бюро на партията.

"Каним ръководството на БСП и коалиционните й партньори да участват на публичния дебат, който организираме на 3 август, като отговорът им ще бъде ясен знак дали желаят диалог или не“, добави Петков.

На пресконференцията в града на Панорамата стана ясно, че вече из доста населени места в региона и страната се учредяват структури на АБВ. Според Румен Петков основната причина за ниския резултат на евроизборите била именно липсата на подобни структури.

На 3 август в НДК ще се проведе национално съвещание на АБВ. От 4 август започват разговори със синдикатите и работодателите за представяне на управленските ангажименти и политическата платформа на партията. - See more at: http://pleven.topnovini.bg/node/529574#sthash.lOhgX4Zy.dpuСтана ясно, че вече в много населени места в Плевенския регион се учредяват структури на АБВ. Според Петков на европейските избори една от причините за ниския резултат е била именно липсата на подобни структури.