Oт ГЕРБ - Плевен с дарение за Центъра за настаняване от семеен тип

Общинските съветници направиха дарение на Центъра за настаняване от семеен тип

Общинските съветници от ГЕРБ - Плевен, Петя Василева, Диана Данова и Пенчо Дреновски връчиха дарение на Центъра за настаняване от семеен тип на деца от 7 до 18 години, който се намира в ж.к. "Сторгозия", съобщват от пресцентъра на партията.

Директорът на центъра, Вацка Хорозова прие дарението от постелъчно бельо, книги и препарати. Общинският съветник от ГЕРБ Диана Данова обясни, че преди месец тя и колегите й са посетили Центъра за настаняване с една проучвателна цел, за да се информират от какво имат нужда децата. Общинските съветници от ГЕРБ изтъкнаха качествата на Вацка Хорозова, като директор на Центъра за настаняване от семеен тип и откроиха отдадеността й към социалната работа. Само за последния месец беше направен основен ремонт на центъра за настаняване от семеен тип.

"Ремонтирани са всички спални на децата, занималните. Със съдействието на кмета на община Плевен проф.д-р Димитър Стойков, голяма верига за бързо хранене е дарила 10 000 лева за закупуване на нови мебели, с които бяха преоборудвани стаите на децата, а други дарители се отзоваха и боядисаха помещенията", уточни Вацка Хорозова. Днес децата живеят в уютна среда, близка до семейната. Капацитетът на центъра е 12 деца. Към момента в него са настанени 7 деца на възраст от 9 до 16 години. „Много успешно прилагаме деуинституционализацията. За последния месец имаме три деца, които са настанени в приемни семейства и едно от децата е реинтегрирано в биологичното си семейство.", допълни още Вацка Хорозова.