Още не са открили кой запали дома на полицейския шеф

Подозират уволнени служители за палежите на дома на Йордан Каменов

Все още не е разкрит извършителя на палежите срещу полицейския шеф в Плевен Йордан Каменов, научи plevenutre.bg. Разследването по случая продължава, но като цяло униформените са стигнали до задънена улица.
Припомняме, че само в рамките на месец (март-април) Каменов стана жертва на два опита за подпалване на дома му. И за двете атаки имаше сериозни подозрения върху уволнени служители или известни имена от местния криминален контингент, разполагащи с голям финансов ресурс за подобна поръчка.
Първият опит за палеж на жилището на директора беше в нощта срещу 1 март тази година, като тогава синът на инспектора беше в жилището и щастливо стечение на обстоятелствата го беше спасило. При втория палеж, семейството на инспектор Каменов е било извън града, което според него е признак, че е наблюдаван и извършителите знаят, че често отсъства в събота и неделя.
"В момента сме на 3-5 място сред областните дирекции. През последните месеци са проведени множество акции срещу нелегалните цигари, трафикът на хора, крадците на автомобили, групите, работещи със скимиращи устройства в чужбина, а няколко знакови фигури са попаднали вече и в затвора. Това са основните причини за действията, насочени срещу мен.", коментира Каменов преди два месеца.