Откриха спортна площадка навръх празника на Ракита

С курбан умилостивиха Свети Илия в Ракита, депутатът Пламен Тачев откри спортна площадка

През изминалия уикенд в село Ракита с общоселски курбан и народно веселие жители и гости празнуваха по стар стил денят на Св. Пророк Илия, съобщават от пресцентъра на Община Червен бряг.

Гости на празника са били народният представител от ПП ГЕРБ инж. Пламен Тачев, председателят на ОбС инж. Георги Георгиев, зам.-кметът на Общината – Мирослав Манов, както и общински съветници от групата на партия ГЕРБ в Червен бряг. Преди да се впишат в шумната веселба на празника всички заедно се събрали в парка на селото за откриването на спортна площадка с игрища за волейбол и футбол. Тя е изградена с лични дарения на народния представител Пламен Тачев и помощта на общинската организация на ГЕРБ. В деня на откриването те подарили на децата още спортни пособия, топки и лакомства.

С молебен и благослов отец Георги призовал Свети Илия да закриля жителите на село Ракита, осветил курбана и поръсил за здраве хората, събрани около трапезите.

С надеждата, че Пророк Илия ще ги пази и занапред хората си обещали да не прекъсват традицията и празника да пребъде във времето.