Защо звездите на "Пайнер" няма да пеят в Плевен?

Плевенчанинът Люси Иларинов върти турнето на "Пайнер"

Плевен не е влязъл в програмата на турнето "Планета Лято 2014" заради окаяното състояние на стадиона, научи "ПлевенУтре". От димитровградската чалга компания потвърдиха пред нашата медия, че са проучили още през юни в кои градове има нужните условия, за да се проведе събитие от този ранг. В предишни години Плевен бе неизменна част от плановете на "Пайнер", но към момента нито стадиона, нито градския площад, който е в ремонт, предразполагат за подобна проява.

Все пак в националната обиколка на фолакджиите има плевенска връзка. Нашият съгражданин Людмил Иларионов - Люси е режисьор на "Планета Лято 2014". Плевенчанинът върти цялата подготовка около спектаклите, които звездите на "Пайнер" изнасят из България.

Музикална компания "Пайнер" и "Динакорд" съвместно са се заели с тежката задача да постигнат максимален ефект от шоутата. Сцената отваря око към публиката над 20 метра, а е дълбока над 10. Общата озвучителна мощ е близо 80 киловата. Повече от петстотин осветителни тела заливат сцената с водопад от разноцветни светлини. Четири тира, два от които и с ремарке, пренасят тоновете оборудване. Керванът се допълва от 8 лекотоварни камиона, автобуси, няколко пътнически микробуса и над 80 леки автомобила. Над 180 човека технически персонал се грижат за всичко, свързано с шоуто на звездите.