Венци Крамолински: Когато полетя, не мисля за парашута, а просто се наслаждавам!

Плевенчанинът си подарил скайдайвинг скок за рождения ден, но след това спортният парашутизъм се превърнал в неизменна част от живота му

"Запалих се съвсем на шега, реших да си подаря скок за рождения ден. А сега скайдайвингът е нещо, без което не мога, и когато не го практикувам чувствам празнина.", разказа в интервю за "ПлевенУтре" Венци Крамолински относно първия си досег със скайдайвинга.

Плевенчанинът, който полета над Америка с книгата "Никога не се предавай" е категоричен, че към момента този екстремен спорт е доста по-безопасен от редица други.

"В днешни дни спортният парашутизъм е по-безопасен отколкото преди 20-30 години. Спазвайки правилата за безопасност, които не са никак малко, мога лично да заявя, че скайдайвингът е по-безопасен от редица други спортове. Опитваш се да не мислиш за това дали парашутът ти няма да се отвори. Ако се паникьосваш при всеки скок, и мислиш, че ще се разбиеш като ваденка в земята, то тогава това не е за тебе. Трябва да умееш да си промениш мисленето, за да може да се отпуснеш и да се насладиш на полета, в противен случай не летиш, движенията са ти некординирани, и буквално падаш надолу.", казва още Венци.

Цялото интервю с Венцислав Крамолински тук.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен