Плевенчани пекат дупета на Обзор

Плевен Лайф

11-08-2014, 13:30

Снимка:

Веселина Кирилова

Автор:

Веселина Кирилова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Обзорският тим по колоездене стана републикански шампион

По време на жегите: Не пийте алкохол, става още по-горещо!

Курортното градче - предпочитана дестинация от съгражданите

Обзор – вторият Плевен.

Така наричат много плевенчани морският курорт, защото е всеизвестен факт, че много от съгражданите ни отпочиват именно там. Както и всяка друга година курортът предлага сравнително ниски цени, добро обслужване, много разнообразна храна и различни забавления. Цените на квартирите варират между 15 и 20 лв., в зависимост от предпочитанията.

В сравнение с други години обаче празните квартири са много. Обзорчани се жалват, че сезонът не е силен. Много били руснаците, които се оплаквали, че им е скъпо и постоянно се пазарели да свалят от цената – било то на дреха или на квартира. Въпреки всичко обаче в Обзор има туристи. А не липсват и всевъзможни занимания, които предлагат местните. Като се започне от продажбата на рапани, та се стигне чак до почистваща терапия на ходилата от рибки, за която чужденците плащат по 10 лв. за 6 минути. Не липсват и художници по алеите, които предлагат портрет за около 70 лв., но само ако си българин, иначе цената може да стане и двойна. Ресторантите и баровете вечер се пълнят. Цените в тях са приемливи, на места дори и по-евтини отколкото в заведенията в родния град. В курорта работят много плевенчани, предимно в заведенията и на сергиите, които предлагат всевъзможни неща.

Разговаряхме с няколко от тях.

Единият работи на чеверме и вече няколко години подред изкарва летният сезон на Обзор. Доволен е, но не напълно. Не било както предишни години, хората консумират по-малко и се хранят предимно по квартирите, споделя плевенчанинът.

"ПлевенУтре" разговаря и с младо момиче, току що завършило училище, което продава гривнички, герданчета и всякакви други украшения. Работното им време започва от 10 часа и приключва към 23 ч. Не пожела обаче да коментира каква заплата получава и дали е осигурявана, последното което е много малко вероятно. Само сподели, че е доволна и е повече от това, което й предлага родния град.

Срещнахме се и с англичанка и нейният син. Много щастливи и засмени те ни разказаха, че за втора година идват на Обзор. Можели да си позволят и по-скъпи дестинации, но Обзор ги задоволявал напълно – ако искаш забавление – има къде да го намериш, ако пък търсиш спокойствие – също, споделя англичанката. Тя ни каза, че е много горда със сина си, който ни демонстрира как се играе право хоро, но не пожела да бъде сниман.