Четири години решетки за наркоман, ограбил жена посред бял ден

Крими

13-08-2014, 15:22

Автор:

Веселина Кирилова

Всичко от Автора

Още по Темата:

16 месеца затвор за грабеж от земеделска кооперация

Престъпникът осъждан 19 пъти

Плевенският окръжен съд постанови четири години решетки на наркоман, който е ограбил млада майка посред бял ден в Плевен.

Случката се разиграва през август, миналата година. Младата жена била в центъра на града, заедно с детето си. Навеждайки се към детската количка, за да вземе нещо, златният й синджир увисва. В този момент зад гърба й се намира наркоманът, който се пресяга и силно дръпва накита от врата на жената. След което побягва, а малко по-късно продава синджира в заложна къща и получава сумата от 350 лв.

Веднага е уведомена полицията. Криминалист проследява камерите, които се намират в близост до местопрестъплението, след което мъжът, с инициали Б.Г.Н. е разпознат като извършител на грабежа.

Наркоманът е осъждан 19 пъти за престъпления от общ характер, което съдът намира като отегчаващи вината обстоятелства. От друга страна обаче магистратите приемат доброто поведение на подсъдимия, неговото критично отношение към постъпката му, разбирането на вината, както и фактът, че той е наркозависим, принудително пращан за лечение в Психиатричната болница към затвора в град Ловеч. Магистратите осъдиха грабителя на четири години лишаване от свобода, при първоначален строг режим.

Подсъдимият трябва да заплати сумата от 811 лв. за причинените неимуществени вреди на ищцата, както и деловодните разноски.