Цветомир Паунов: Не на коалициите, да на отговорността

Пълно мнозинство за ГЕРБ в парламента е постижима цел

Най-добрият вариант за България е ГЕРБ да постигне пълно мнозинство в Народното събрание, за да се избегнат проблеми при съставянето на правителство.  Това  заяви в интервю за Bulgariautre.bg административният секретар на ГЕРБ Цветомир Паунов.

Знаете, че когато се влиза в някакви коалиционни споразумения, обикновено става въпрос за споделяне на определена отговорност, но ние сме доказали, че можем да носим сами отговорността. И когато управляваме сами, смятам, че управляваме добре. Доказахме го през изминалия мандат на правителството на ГЕРБ, посочи Паунов.

Хипотетично ако не можем да съставим самостоятелно правителство,  категорично няма да търсим подкрепа от БСП и ДПС. Надяваме се, че колегите от Реформаторския блок ще осъзнаят колко е важно България да има дясно управление, тъй като лявото управление на тройната коалиция БСП, ДПС и „Атака“ не само че доведе до тези предсрочни парламентарни избори, но доведе до една цялостна криза във всички сфери на обществото. 

Според Цветомир Паунов ГЕРБ може да спечели мнозинство в парламента, а увереност за това му дават резултатите от последните местни и президентски избори, както и изборите за ЕП, които ГЕРБ печели.

Попитан ако ГЕРБ получи възможността да управлява самостоятелно как ще се справи с проблемите, които страната има, той отговори:
„Разбира се, че няма да е лесно и нашият лидер Бойко Борисов не веднъж го отбелязва. Но ние вече един път сме го правили, излизайки от една много тежка криза, наследена от предишната тройна коалиция. Амбицирани сме и имаме волята да го направим и сега“.

 

Целия разговор с Цветомир Паунов четете по-късно в рубриката Интервю.