Тихомир Иванов пред "ПлевенУтре": Когато загрявах за финала, си мислех, че сънувам

"Доволен съм от представянето си на Европейското, скоро ще се вмествам и в първата тройка", казва 7-ият в Европа на скока на височина

Тихомир Иванов направи впечатляващ дебют на голям спортен форум. Талантът от Плевен се класира за финалите на скока на височина на Европейското по лека атлетика в Цюрих и зае седмото място в крайното класиране. 20-годишният българин даде сериозна заявка, че ще се превърне в едно от водещите имена на родната атлетика и всички ще му стискаме палци за още по-големи успехи.

Тихомир Иванов коментира специално за "ПлевенУтре" представянето си в Цюрих:

"Много съм доволен от представянето си. Не отидох с големи очаквания на този форум. Очаквах до някаква степен, че ще се класирам за финала, но само ако успея да се приближа до личният си резултат - 228 см. За мой късмет времето беше лошо и доста от конкурентите ми в сектора, които са и мои приятели, отпаднаха и не можаха да се справят в този дъжд и с мократа настилка. Успях да се класирам на финала! За мен това беше повече от достатъчно. Когато загрявах за финала, мислех, че сънувам. Загрявах с хора, които съм гледал по телевизора и само съм и се възхищавал, надявайки се да успея да скачам с тях някой ден. След като излязох на сектора и видях тази публика, си казах: "Аз май не сънувам, наистина съм тук и ще скачам с тях?!". Знаех, че не мога да се намеся в борбата за медалите, защото не съм узрял като състезател толкова много и не съм свикнал с височините. Като цяло нямам опит, все пак съм на 20 години, Напълно съм убеден, че най скоро време ще мога да се вмествам в първата тройка, стига да съм здрав, защото това е най важното нещо. Моят сезон не е приключил. Предстоят ми още два старта - Клубната купа на Турция, където се състезавам за Фенербахче и едно ново състезание, което ще се проведе за първи път - "Balkanation".