Красимир Халов: 90% от назначенията на територията на Община Никопол в последните години са на ДПС!

"ДПС управлява Никопол в последните три години", заяви общинският съветник от ГЕРБ Красимир Халов на пресконференция в Плевен

"Най-малката група общински съветници в местния парламент в Никопол – ДПС, с най-малкото гласове на изборите, управлява община Никопол вече три години. ДПС има председател на Общински съвет, зам.кмет на Общината с най-важните ресори, двама директори на дирекции в Общината, отново с най-важните ресори. За последните три години са направени над 50 % назначения с лобирането и кадруването на господин Майдън Сакаджиев – настоящ председател на Общински съвет в Никопол. Кметът на Общината само подписва, за съжаление.”, заяви Красимир Халов. ”Над 90% от назначенията като цяло на територията на Община Никопол през този мандат са само на ДПС”, заяви общинският съветник от ГЕРБ Красимир Халов на пресконференция в Плевен.

"Срокът за свикване на извънредна сесия с искане за оставка на председателя на общинския съвет в Никопол Майдън Сакаджиев не бе спазен.", каза още Халов. Той уточни, че под искането са се подписали 9 от общо 17 общински съветника в местния парламент. Две са точките в дневния ред –оставка на председателя на Общинския съвет Майдън Сакаджиев и избор на нов. Причините за оставката по думите на Красимир Халов са много. Сред тях са манипулиране на общественото мнение чрез налагане на цензура над заснетото от местната кабелна телевизия, не даване думата на съветници от опозицията, създаване на изкуствено напрежение по време на работата на общинския съвет. Общинският председател не изисква от кмета за спазва разпоредбите на чл.21 ал.2 от правилника, според които кметът е длъжен да изпраща в общински съвет административни актове и договори и техните изменения и допълнения в тридневен срок. Като председател на групата общински съветници от ГЕРБ до днес Красимир Халов е получил протокол от нито едно заседание на общинския съвет.

„След входирането на искането за извънредна сесия се преследват общински съветници на ГЕРБ. Налага им се телефонен и всякакъв друг тормоз. След изборите са заплашвани и членове на ГЕРБ по селата”, заяви Красимир Халов.

Общинският съвет не знае какво е финансовото положение на Община Никопол, заяви Красимир Халов. ”Продажбите на обработваема, комасирана земеделска земя, която е близо 3 000 декара, са осъществявани на изключително ниска цена.”, алармира председателят на групата общински съветници от ГЕРБ в Никопол. „В комисиите във връзка с продажби и обществени поръчки в община Никопол няма представители на опозицията.” , допълни той.

„3 млн. лева трябва да получи Община Никопол по програмата за развитие на регионите. Преведени са едва 30% от средствата, а работата по проектите продължава. Кой ще плати останалата част?”, пита Халов и отбеляза, че „един от обектите, които се правят, е подпорна стена в дома на господин Сакаджиев, което няма нищо общо с развитие на регионите”. По думите на председателя на групата общински съветници от ГЕРБ в Никопол обектите, които се работят са дадени на фирми на ДПС. Преди месец е направена проверка за проекта за депото за битови отпадъци в Санадиново.

„Ако успеем с искането си ще настояваме за пълен финансов одит”, обяви Халов. Той допълни , че на 26-ти от 10 часа ще проведат сесия на общинския свет. „Внасяме искане до председателя и до кмета с молба да ни бъде осигурена материална база и документация за провеждане на сесията.”, категоричен бе Халов.