Името на Красьо Черния пак изплува и създаде скандал

Съдия Адамова опроверга категорично компроматите, които я свързват със скандалния плевенчанин

Правосъдният министър Христо Иванов все пак взе в екипа си съдия Аглика Адамова, която премиерът Георги Близнашки отказа да назначи за зам.-министър. Адамова няма да е заместник на Иванов, но ще е част от работна група в министерството с няколко задачи в областта на правосъдието. Съдията беше номинирана за зам.-министър от Иванов, но срещу кандидатурата й се чуха критики. Стана ясно, че баща й, ректорът на Свищовския университет Величко Адамов, е имал близки отношения със скандалния биезнемн от Плевен Красимир Георгиев, по-известен като Красьо Черния.

"Не познавам Красимир Георгиев и научих за съществуването му от медиите. Доколкото ми е известна възрастта му, той е бил дете, когато аз съм станала съдия. В целия си професионален път съм напредвала единствено благодарение на знанията и труда си", оправда се Адамова, която е съдия от Административен съд София-град.

33-годишният Красимир Георгиев е родом от Плевен. Името му нашумя през юли 2009 година, когато беше обвинен, че осигурява гласове за избор на висши магистрати. В последствие дори се установи, че в тефтерчето му с телефонни номера има такива на магистрати и политици. С някои от тях той имал проведени по 250 телефонни разговора за месец.

Магистратите, някои от тях членове на Висшия съдебен съвет са получили наказание и дори са били уволнени. Красьо твърдеше, че не познава магистратите. По-късно срещу него беше повдигнато и друго дело за укриване на данъци в размер на 95 000 лева. Софийския районен съд наложи две години условна присъда за първото дело по лъжесвидетелстване на Красьо Черния. По второто за укриване на данъци, Софийския градски съд отсъди оправдателна присъда.