Цецка Цачева на празника на Долна Митрополия: Убедена съм, че нашият регион ще пребъде!

От ГЕРБ – Плевен присъстваха на празника на Долна Митрополия

Областният управител на Плевен арх. Бойко Балтаков, Цецка Цачева, председател на 41-вото Народно събрание, придружавана от областния координатор на ГЕРБ Владислав Николов и общинския съветник Мартин Митев бяха официални гости на честването на 37-мата годишнина от обявяването на Долна Митрополия за град.

Празникът събра десетки жители в центъра пред сградата на общината на 22 август 2014 г. вечерта. Основен организатор на тържествата тази година бе Мирослав Траянов, общински съветник и общински ръководител на ГЕРБ – Долна Митрополия. Кметът на Долна Митрополия Поля Цоновска приветства своите съграждани. В словото си тя припомни историята на създаването на населеното място. ”37 години град са само един миг от дългогодишната история на нашето населено място, което ни кара да се гордеем с предците си, както и със съвременниците, отправили поглед към бъдещето. Убедена съм, че всички ние ще продължим да работим за утвърждаването на града като все по-привлекателно място за всеки от нас. Желая на всички здраве, вяра и Бог да пази града, жителите му и цялата Община. Честит празник!”, каза в словото си по повод празника кметът на Община Долна Митрополия Поля Цоновска.

Приветствие към жителите на града отправи и Цецка Цачева, председател на 41-вото Народно събрание. „Пътувах насам и си мислех какво прави празника на един град. Дали това са уредбите, музиката, които безспорно създават настроение? Дали това са шарените сергии? Мисля си обаче, че не е така. Празникът го правим ние, хората. Празникът го правят децата. Толкова е приятно да видя на този площад усмихнати хора, за малко откъснали се от домашните си задължения, събрали се тук, за да видят съседи, приятели, колеги и най-вече, за да видят онези красиви носии, които носят изконното, българското, вечното. Аз съм убедена, че докато има тази общност, това вълнение, когато се събираме и се срещаме, ще пребъде и община Долна Митрополия и целия наш регион. Нека за момент да се откъснем от ежедневните проблеми, да отпуснем душите си, да се насладим на изпълненията на самодейците и гостите от Тръстеник, за да бъде празникът слънчев и приятен.”, каза Цецка Цачева.

Програмата по повод 37-мата годишнина от обявяването на Долна Митрополия за град продължи с изпълнения на народни танци, театрален монолог, песни и инструментални изпълнения.