Посланикът на Израел посети Никопол, ще помага за инвестиции в града (СНИМКИ)

Шаул Камиса Раз се поклони пред паметника равин Йосеф Каро

На 21 август на кратко приятелско посещение в Никопол е бил Негово превъзходителство, посланикът на Израел в България – Шаул Камиса Раз, известяват от пресцентъра на Общината.

Израелският посланик е бил посрещнат от кмета Емил Бебенов, Зам.-кмета – Ахмед Ахмедов, Анелия Димитрова –директор на дирекция и Албена Симеонова – ръководител на Фондация за околна среда и земеделие. Гостите се поклонили пред паметника на известния за развитието на юдеизма равин Йосеф Каро, живял в Никопол през ХVІ век, и посетили мястото, където се е издигала последната синагога и равинска школа. Видяли и мястото за изграждането на бъдещия музей на Йосеф Каро.

На срещата, кметът на община Никопол запознал Негово превъзходителство с настоящето развитие на града и общината. С особен интерес гостите изслушали представянето на изпълнението на проекти по оперативните програми на Европейския съюз, свързани с инфраструктурата и за най-новия - изграждането на геозащитна система за превенция от наводненията причинявани от високите води на р. Дунав. На срещата били обсъдени предложения за развитието на града в областта на поклонническия туризъм, като Израелският посланик изразил своето намерение да подпомага реализирането на всеки проект, целящ привличането на израелски инвестиции в града.

Израелският посланик разгледал Центъра за информация и обслужване на гражданите. По време на своята разходка в града, гостите посетили важни места свързани с живота на Йосеф Каро, разгледали красивия бряг на Дунав, срещнали се и разговаряли с граждани.