Общински съвет - Плевен одобри продажбата на сградата на "Иван Вазов" 5

За общинския обект е изготвена пазарна оценка 169 000 лева без ДДС

Бурни дебати предизвика разглеждането на точката за продажбата на сградата, в която се помещаваше без статут за културен институт изложбена зала „Христо Бояджиев” на ул.„Иван Вазов” 5. Имотът е със застроена площ 167,70 кв.м. За общинския обект е изготвена пазарна оценка 169 000 лева без ДДС.

Още в самото начало групата на БНД заяви, че категорично няма да подкрепи това предложение. Този имот е по-полезен в качеството си на малка галерия, убедени са от БНД. Чуха се призиви да не бъде продаван този имот, като се направи метафорична препратка с продажба на съвестта на общинските съветници за 170 000 лева.

Диана Данова от ГЕРБ посочи, че се правят внушения, как едва ли не ОбС е екзекутор и палач на изложбената зала. ”Не може да отречете, че Артцентър – Плевен е много по-подходяща зала за излагане на творбите на плевенските художници и не само на тях, разбира се. Галерията на „Иван Вазов” 5 вече е изчерпила своето предназначение”, убедена е Данова.

От БСП призоваха да не се говори от името на всички общински съветници от БНД, защото всеки има право на собствена изява на волята, чрез гласуването по точката. В крайна сметка с 25 гласа за, 6 против и двама въздържали се общинските съветници приеха предложението за продажба.