Историята на Роки от Плевен трогна Фейсбук (СНИМКИ)

Намират Роки в края на юни - блъснат от кола и с тежка травма на гръбнака

Всекидневно се срещаме с най-различни истории, но понякога, в най-истинските и чисти неизменно присъства любовта на човека към животните. Следващата история е точно такава и е от Плевен.

В края на юни кучето Роки било открито в района до плевенския гробищен парк. Бил блъснат от кола и никой не му се притекъл на помощ. Прибирайки се късно вечерта от работа Георги Б. се обадил на екипа на "Подай ръка на животно в беда" с молба за помощ. Видял Роки да се влачи и да се опитва да се скрие от хората и парещото слънце. Животинката била заведена на ветеринар. Прегледът показал евентуална травма на гръбнака, тъй като имало голям оток в тази област. Отокът притискал нервната проводимост и кучето не можело да движи задните си крака. Впослествие се оказало, че му е нужно по-продължително лечение. От организацията събирали парична помощ от хората във Фейсбук, за да успеят да помогнат напълно на 2-годишния Роки.

В средата на юли го завели на рентген в ЦВК - София. Новините били много лоши! Според д-р Василев момчето нямало да проходи никога, тъй като гръбнакът бил разместен на 100% и дори евентуална операция би била безсмислена.

От "Подай ръка на животно в беда" взели решение да поръчат количка за Роки, защото ги впечатлил с борбеността си.

На 19 август количката станала факт. Срещу 330 лева на Роки му била осигурена възможността отново да се движи.

"Всеки ден няма търпение да го качим на нея и да се разхожда из двора. Опитваме се да го социализираме и с другите обитатели на нашия център, а също така и с други хора. Все още търсим средства.", казват от организацията и призовават всеки, който има възможност да помогне, да се свърже с тях чрез Фейсбук или да използват сметката им IBAN: BG47FINV91501216172864 BIC: FINVBGSF Първа Инвестиционна Банка, СНЦ"Подай ръка на животно в беда" или PayPal: [email protected]