Министър Шаламанов към плевенските военни: Спечелихте уважението на цялото общество

Министърът на отбраната Велизар Шаламанов награди военни от Плевен, помагали на населението на Мизия

Министърът на отбраната Велизар Шаламанов награди военнослужещи във военно формирование 22160 – Плевен, известяват от пресцентъра на "Министерството на отбраната".

Заедно с началника на отбраната вицеадмирал Румен Николов и командира на Сухопътните войски генерал-майор Андрей Боцев поздравиха и наградиха 30 военнослужещи.

"Спасяването на човешки живот ви печели уважението от цялото общество. Пожелавам ви да поддържате духа си на високо ниво, за да можем да помагаме на Родината и нашите граждани“, каза министър Шаламанов в обръщението си към военнослужещите.

Министър Шаламанов успя да се срещне и с кметовете на Плевен проф. Димитър Стойков и на Мизия Виолин Крушевенски. На срещата обсъдиха връзката между местните власти и армията при природни бедствия в помощ на хората.

Припомняме, че 25 военнослужещи от военните формирования в гарнизоните Плевен и Белене със 17 единици техника продължават да оказват помощ на пострадалите хора в град Мизия. Ежедневно те приготвят топъл обяд за 600 жители на града.