Никсън: Преборих се с дрогата, живея нов живот!

15 години по-късно - една от емблемите на плевенската музикална компания "Меджик мюзик" проговори

Името Никола Праматаров едва ли говори нещо на някого. Псевдонимът Никсън обаче е добре познат. Легендарният фолк певец, наричан в края на 90-те и началото на новото хилядолетие "Детето чудо на фолка", отдавна не е под светлините на прожекторите. Типично по холивудски славата се оказва тежък товар за крехката му възраст и той тръгва по лош път. Най-злият му съветник се оказва дрогата, с която дълги години води битка. "Падналата фолкзвезда" прекарва доста време и в затвора заради различни криминални прояви, а преди време някои медии го обявиха... за мъртъв.

Към днешна дата Никсън е в Гърция и живее втори живот.

Преди месеци той разбира, че няма да го връщат в България за доизлежаване на още няколко месеца заради стара присъда. "Мисля, че взеха достатъчно години от живота ми! В момента живея честен, почтен и нормален живот. И желанието ми е и занапред да е така", споделя той.

В края на 90-те и началото на новото хилядолетие той беше звезда на плевенската музикална компания „Меджик Мюзик“ и идол за едно цяло поколение. И до сега някои от песните му са "евъргрийни", но музикалната сцена за него остава в миналото.

"Радвам се, че хората още се забавляват с моите песни, все пак през годините, в които те излязоха, бяха тотални хитове и всички ги обичаха. Първият ми албум беше уникален и наистина много успешен. За втория може би нито аз, нито продуцентите дадохме всичко от себе си, но се гордея, че го имам. А пък и бе записан за по-малко от два дни. На този етап не мисля за музиката като професия. Смятам да направя няколко песни за себе си и за моите фенове, но - толкова", обяснява бившият изпълнител.

За новите звезди в попфолка и песните, които сега се правят той не се ангажира с никаква оценка и е категоричен: "Не мисля, че аз съм човек, който трябва да прави оценка на днешните изпълнители".

Никсън не коментира публично нищо около проблемите със закона, които е имал в миналото, както и от какво са били породени те и обобщава: "Проблеми има всеки. Някой - по-малки, друг - по-големи. Не мисля, че моите трябва да ги споделям с който и да било. Всеки има своето лично пространство, а аз държа много на своето. За закона искам да кажа само едно - че плюя на цялата българска система и на всички продажници и предатели! Господа управниците да гледат истинската престъпност в страната ни, а не как да направят живота на другите сложен".

За времето прекарано в затвора Никсън обяснява: "В затвора прекарах доста години. Престоят ми там беше нормален и безпроблемен. И тук искам да допълня: Господа съдии, не можете да ни дадете толкова, колкото можем да излежим! Първо имайте сериозни основания за решенията си".

Сред многото откровени лъжи, които той е прочел за себе си в жълтите издания, най-голямата е тази, че вече не е между живите.

"Глупости за себе си съм чувал много. За мен не е проблем, свикнал съм, а и по този начин ме карат да се чувствам добре, защото по един или друг начин отново съм в устата им. Но си представете как са се почувствали семейството ми и близките ми, след като са прочели, че съм починал?! Единственото, което наистина ме дразни, е това, че някои простовати "хорица" наричат мен и моето семейство цигани. Нека престанат! Произходът ми е от голям български род - Праматарови, и съм много горд с това!“.

Очаквайте следващия уикенд в „ПлевенУтре“ – историята на още една от звездите на „Меджик мюзик“ – Плевен.