Калин Каменов разпорежда проверка за ремонта в Спортното училище

Зам.министърът на младежта и спорта изрази доста забележки по изпълнението на ремонта на сградата на Спортното училище

„Искрено се надявах да видя ремонтирани класни стаи, както и училищния салон. За съжаление това, което видях, не отговаря на моите изисквания.”, каза след като разгледа ремонта в Спортното училище в Плевен зам.-министърът на младежта и спорта Калин Каменов.

По думите му милион и триста хиляди лева, които са дадени за ремонт на Спортното училище в Плевен, са използвани за една красива фасада и сграда. „Но не тя прави спортистите. Те се изграждат в салоните, в залите. Би било хубаво, когато се прави ремонт, той да бъде така планиран, че да бъде в цялостен обсег, за да има и комфортна среда за учениците.”, каза зам.-министър Каменов.

Той информира, че е видял доста забележки по отношение на техническото изпълнение на обекта.

”Ще се поинтересувам кой и как е приел обекта и се надявам много скоро да получа отговори на тези въпроси.”, каза зам.-министърът на младежта и спорта. По време на огледа директорът на училището Петър Георгиев се оплака, че е срещнал сериозни трудности по отношение на изпълнение на ремонта. По думите му, фирмите изпълнители са били приближени на ДПС. Изпращани са малки бригади, не се е работело ритмично. Самият Георгиев посочи грешки в изпълнението, като например грешно монтирани прозорци в столовата, които не могат да се отварят.

Директорът на Спортното училище в Плевен каза, че със собствени средства ръководството на плевенското Спортно училище ще направи всичко възможно да обзаведе стаите в общежитието, което е ремонтирано. По възможност ще бъдат ремонтирани и част от красните стаи. "Надявам се в следващата бюджетна година училището да се доосвежи и доотремонтира помещенията”, обобщи Каменов.