Бойко Борисов: България е с милиард и двеста милиона лева назад

"Идват трудни месеци за държавата", смята Бойко Борисов

Според Бойко Борисов заради многото неразплатени финансови задължения за държавата се задават трудни месеци. Лидерът на ГЕРБ коментира темата по време на визитата си в Плевен, където откри общинския плувен комплекс.

По думите му в момента държавният бюджет е с милиард и 200 милиона лева назад, а до края на идния февруари плащанията на държавата могат да достигнат 15 милиарда лева.

"На пръв поглед резервът изглежда стабилен, но държавата има много неразплатени задължителни плащания. Ще го кажа с прискърбие, защото края на октомври-ноември всички ще говорят така, и аз им пожелавам на моите опоненти, които сега приказват, че ние едва ли не вещаем апокалипсис, да са на власт тогава", заяви Борисов. "Аз не си пожелавам да съм на власт, защото ще се мъчим страшно да измъкнем държавата от глад. Аз им пожелавам на БСП, на ДПС и тези, които говорят за милион работни места, да са на власт...", добави лидерът на ГЕРБ. "Това да казваш, че парите са изчерпани - то е повече от видно. Милиард и двеста е дупката в бюджета, един милиард за общините за строителство, три милиарда са задълженията на НЕК, от някъде трябва да се плащат", посочи още Борисов.