Цецка Цачева: Без популизъм и мъгляви обещания

"България се нуждае от стабилно правителство на ГЕРБ”, заяви Цецка Цачева в Плевен

Водачът на листата за народни представители от ГЕРБ за Плевен Цецка Цачева и кандидатите за народни представители Владислав Николов, Мартин Митев, Ралица Добрева, Емил Абрашев, Мирослав Траянов, Дочко Дочев и Зорница Петрова се срещнаха с 250 работници в шивашката фабрика Манева-Томик в Плевен.

„Ние не обещаваме популистки невъзможни за изпълнение неща.”, каза водачът на листата Цецка Цачева. Тя подчерта, че ГЕРБ е единствената партия, която има управленска програма. „За нас е важно да се стабилизира страната. За нас са важни работните места, но за нас са важни и хората които да са подготвени да работят.” , каза Цачева. Тя допълни, че ГЕРБ обръща внимание и поставя акцент на образованието, но образование в труд. „Искаме да възстановим техникумите, специалните, професионалните училища, откъдето хората да излизат с умения.”, допълни водачът на листата на ГЕРБ за Плевен.

„Акцент се поставя и върху многодетното петчленно семейство като начин „да се борим демографската криза”. Цачева изтъкна, че програмата инвитро ще важи без ограничение в броя опити за двойки семейни или във фактическо съжителство. „Ще има нови програми за заетост”, каза Цецка Цачева.

По думите й бедността и липсата на пари са нещата, които най-много тежат. Средства няма откъде да дойдат без европейската солидарност и парите по фондовете. „Работим милион и осемстотин души, а трябва да осигуряваме близо 7,5 млн. Това са децата ни, родителите ни – пенсионери, това са трайно незаетите, болните и нетрудоспособни граждани и т.н. Ние сме категорично против вдигането на данъци. Те ще останат такива, каквито са. Не могат да се случат нещата без да възстановим евросредствата.”, каза Цецка Цачева. „Магистрала „Хемус” е другият акцент в управленската програма на ГЕРБ. Без пътища никой няма да дойде при нас да разкрие цех, да назначи хора. Ако бяхме ние на власт досега до тук щеше да е стигнала магистрала Хемус”, заяви водачът на листата на ГЕРБ за Плевен.

Цачева подчерта, че има ясно решение и за санирането на жилищата. В Плевен има два панелни жилищни комплекса – „Сторгозия” и „Дружба”. По програмата за енергийна ефективност държавата ще организира санирането на 100 % на панелните жилища.

„Аз съм живяла в „Сторгозия”. Там първите блокове са от 66 година и след 5-6 години им изтича срокът на годност за живеене. От хората, които живеят в такива блокове се изисква само съгласие. За първите две години от мандата, ако съставим правителство на ГЕРБ, ще отпуснем 2 млрд. лв. Част от парите ще дойдат от бюджета, част от европейските фондове.” , уточни Цецка Цачева. По думите й разчетът е за 50% санирани жилища в населено място. „От третата година програмата започва да действа и за еднофамилни жилища и тогава ще може да се влезе и по селата”, обясни Цачева. Тя подчерта, че ползите от тези мерки освен естетиката и работната ръка, са и изключително ниските разходи за отопление.

Цачева призова хората да бъдат активни на пети октомври, защото ГЕРБ се нуждае от максимално висока избирателна активност. „Трябва голяма мнозинство, за да не се случват коалиции на тъмно без да се знае кой дърпа конците и кой за какво носи отговорност. В миналото народно събрание 30% от плевенчани останаха не представени в миналия парламент. Това са хора, които са гласували за малки партии без шанс да влязат в парламента.”, посочи Цачева. Тя изтъкна, че за разлика от опонентите си ГЕРБ не раздирана от стремежи към преференциален вот. „Стабилна България се нуждае от екип, от силен отбор, от експерти, от хора, които са готови да работят. България се нуждае от стабилно правителство на ГЕРБ”, обобщи водачът на листата на ГЕРБ за Плевен.