Гери Малкоданска: Батко ми ме научи да съм мъжко и борбено момиче

Плевенчанката загубила баща си, когато била в първи клас

24-годишната Гергана Малкоданска е един от най-пресните случаи, които ни носят плевенска гордост. Нашата чаровна съгражданка отскоро е новото лице на прогнозата за времето в ефира на Нова. Вече всяка сутрин прелестната усмивка на Гери засенчва бисерите на Емил Чолаков по Би Ти Ви и зрителите няма как да не са доволни.

За да стигне до тук на Гери обаче не й е било никак лесно, Плевенчанката била едва в първи клас, когато баща й починал. Израснала в Плевен заедно с по-големия си брат, а за тях се грижела майка им. От батко си се научила да бъде мъжко и борбено момиче.

Гери разказва пред "24 часа" колко странно е изглеждала като дете. "Много плачех, защото не се харесвах - бях висока, рижава, с лунички и много слаба. Бях нетипично дете. Исках да приличам на приятелките си, които бяха с прави, кафяви коси. Спираха ме по улиците редовно, за да ме питат майка ми с какво ме боядисва", обяснява тя. Малко по малко започва да се комплексира от външността си, губи самочувствието си. За да поправи това, майка я записва на курсове за модел, на които да се научи да ходи правилно, да бъде по-женствена и да добие увереност. Още 14-годишна тя е висока 1,79. Печели "Минимис Кнежа", където е най-малката участничка. След това става Супермодел на България.