Плевен почете Деня на Независимостта (Снимки)

По повод Деня на Независимостта в Плевен с военни почести бяха положени венци пред барелефа на Стефан Стамболов

По повод Деня на Независимостта в Плевен с военни почести бяха положени венци и цветя пред барелефа на Стефан Стамболов.

На тържествен общоградски ритуал по случай празника общинският смесен хор "Гена Димитрова" изпълни "Хубава си, моя горо", откъс из оперетата "Българи от старо време", песента "Родна земя" и химна на Република България. Слова произнесоха кметът на Плевен Димитър Стойков и областният управител Бойко Балтаков. Независимостта е затвърдила вярата на българите в собствените им сили - 22 септември е дата, която ни напомня, че най-големите си успехи сме постигнали с търпение и разум, със задружни усилия и много труд, каза областният управител. Уроците на историята са актуални днес като пример за трезва оценка, за умение и воля да се вземат жизненоважни за страната решения, въпреки политическите различия, подчерта той.

Празничен концерт изнесоха на площад "Стефан Стамболов" Общинският духов оркестър с диригент Пламен Марков и Северняшкият ансамбъл за народни песни и танци "Иван Вълев" с ръководител доцент Георги Хинов, предава БТА.