От ГЕРБ Плевен уважиха тържествата по повод Деня на независимостта

андидатите за народни представители Владислав Николов, Мартин Митев, Ралица Добрева и Емил Абрашев изразиха своята почит пред делото на Стефан Стамболов

Кандидатите за народни представители от ГЕРБ за Плевен Владислав Николов, Мартин Митев, Ралица Добрева и Емил Абрашев уважиха тържествата, с които се отбеляза 106-та годишнина от Независимостта на България. На празника присъстваха и общински съветници от ГЕРБ.

„22 септември 1908 година остана в историята ни като най-величавото тържество на свободния дух, зрелостта, държавността и единството. Този ден сбъдна победата на най-висшите национални ценности свободата и независимостта. Защото само свободния човек може да живее достойно, да твори собствената си съдба и съдбата на народа си, да отстоява своя избор, да гледа бъдещето, да мечтае. Този ден стана възможен защото вплете в едно волята за самоопределение на народа, таланта на младата българска дипломация, далновидността на тогавашните ни държавници, сред които се откроява личността на Стефан Стамболов. Това е един от най-мъдрите ни политици, допринесъл за Съединението на държавата, способствал за израстването на страната ни и превръщането ѝ в модерна европейска държава. 22 септември стана предшественик на демокрацията”, каза в приветственото си слово по повод празника кметът на Плевен проф. д-р Димитър Стойков.

Венци и цветя пред паметника на Стефан Стамболов бяха поднесени от името на ПП ГЕРБ, кмета на Плевен, областния управител, от институции и граждани. Кандидатите за народни представители Владислав Николов, Мартин Митев, Ралица Добрева и Емил Абрашев изразиха своята почит пред делото на Стефан Стамболов и значимостта на Независимостта като историческо събитие, скланяйки глава пред паметника на бележития български политик.

Празникът продължи с музикална програма.