Учат деветокласниците как да разпознаят камикадзе

Министерството на отбраната ни ползва съвети на израелските служби

Пълните хора са потенциални атентатори. Това става ясно от пуснатите учебни планове от Министерство на отбраната (МО) за 9-и клас на тема „Действия на гражданите за оцеляване при терористични действия и война, както и при откриване на невзривени боеприпаси".

„Избягвайте едри хора и такива с много багаж, както и избягвайте да държите ръцете си в джоба. „Бъдете крайно внимателни в близост до хора, които са облечени неподходящо за сезона. Следете внимателно мимиките на лицата им. Самоубиец-атентатор, който се готви да извърши атентат, винаги изглежда съсредоточен, плътно стиска устни като при молитва!", предупреждават израелските служби, от които родното МО ползва съвети за обучението на младежта ни как да разпознава терористи.

Оказва се, че има специален дрескод за избягване на терористи. Експертите съветват да избягваме ярките цветове, да се обличаме по-неутрално и да забравим за милитъри стила и дрехите с военни кройки.

Централните вагони на влаковете и метрото се оказват най-безопасни.

Терористите не трябва да се гледат в очите. Ако сме взети за заложници правилната тактика е на пасивното съпротивление, трябва да се изпълняват указанията на терористите.

Друг важен съвет на експертите е: „Избягвайте политическите или идеологическите дискусии с вашите похитители, подчинявайте се на техните заповеди, но поддържайте вашето достойнство".

Веднъж пуснат, не правете изявления пред медиите, докато не бъдете инструктиран от подходящите власти, съветват още компетентните лица.