Цецка Цачева: Ние сме категорично за изграждането на Южен поток

вЦецка Цачеваз разкри, че е Черно море на север от Шабла са открити залежи на българска газ.

„Ние сме категорично за изграждането на Южен поток, но по правилата на българската държава и на Европейския съюз”, каза при срещата си с жителите на Община Долни Дъбник водачът на листата на ГЕРБ за Плевен Цецка Цачева. Заедно с кандидатите за народни представители Владислав Николов, Мартин Митев, Ралица Добрева и Димитринка Павлова.

Тя представи акцентите в управленската програма на ГЕРБ като акцентира върху проекта Южен поток.

„Европа до момента стопира проекта по две причини. Първо каза не на непрозрачния начин, по който управляващите определиха фирмите на Пеевски да строят тръбата. Това там не минава. На второ място – Европа каза,че не може в тази тръба в нарушение на европейското законодателство да влиза само руска газ, каквото изменение в Закона за енергетиката пробутаха господа социалистите с ДПС и Атака.”, обясни Цецка Цачева.

Водачът на листата на ГЕРБ за Плевен обяви, че в Черно море на север от Шабла са открити залежи на българска газ.

„Експертите твърдят, дано са прави, че нашето находище е много по-богато от румънското. Съгласно европейското законодателство една такава тръба, която минава през територията на европейския съюз, трябва да има възможност да се включва газ от различни източници. Що за българи бяха тези, които така промениха закона да не искат българската газ от Черно море да влезе в тръбата, да падне цената на газта с 35% ,по изчисленията на нашите експерти, и тази газ да върви към европейските страни и да ни плащат европейците?”, попита Цачева. Тя подчерта, че управляващите 14 месеца са замотали този проект. ”До момента тръбите щяха да са някъде около Търновско. А тази тръба минава през 7 плевенски общини. Това са работни места. Ето защо за нас този проект е от изключителна важност.” , категорична бе Цецка Цачева.