Лудогорец плени България и върна нормалните хора на стадиона

Срещата на Лудогорец и Реал (Мадрид) опразни и плевенските улици

Снощи около 21 часа из плевенските улици цареше пълна тишина и спокойствие. Хора изобщо не се забелязваха, а дори таксиметровите шофьори бързаха да се приберат. Причината беше една: двубоят на Лудогорец с Реал (Мадрид).

Еуфорията около участието на тима от Разград в най-големия клубен турнир се превръща в една от малкото радости за изстрадалия българин в навечерието на поредните избори. Ситуацията в България е толкова плачевна, че е грехота да не използваш всеки подобен момент за положителна емоция. И много от хората в действителност го правят, докато други сипят злоба, жлъч и цъкат ехидно с език, макар вътрешно да им се иска да се присъединят към това настроение. Но всеки има право на избор.

Лудогорец изнесе нов отличен мач в груповата фаза на Шампионската лига. Българският първенец отстъпи с 1:2 пред гостуващия Реал Мадрид пред екзалтираната родна публика на ст. "Васил Левски" в столицата. Двубоят в София започна мечтано за "орлите", които откриха след само осем минути игра с попадение на Марселиньо, но голове на Кристиано Роналдо от дузпа и Карим Бензема донесоха втори успех на Реал Мадрид в групата. Цял свят видя и "съдийската тесла", но тя не е важна.

Огромната част от феновете на стадиона не бяха от Лудогорец. Но викаха за тима, така както скоро не се е случвало. Левскари, цесекари, локомотивци, слависти и всякакви други почувстваха, че се случва нещо немислимо. Нещо, което може да им се случи един-единствен път в живота. Подкрепата за Лудогорец я имаше! Тя беше истинска и от сърце. Най-хубавото от всичко, е че българската публика се завърна на стадиона. И не говоря за татуираните отрепки, качулатите наркомани и пияници, а за нормалните фенове. Деца, приятели, цели семейства... Отишли да се забавляват и да изпитат еМОЦИята...