Мач на Спартак (Плевен) отново в ефира на Канал 3

Канал 3 ще предава директно на 11 октомври дербито между Спартак и Етър

Дългоочакваното супердерби на Северозападната "В" група между отборите на Спартак (Плевен) и Етър (Велико Търново) ще бъде изместено с ден по-рано, пише plevensport.eu.

По предварителната програма за деветия кръг от шампионата сблъсъкът между първия и втория във временното класиране трябваше да се състои на 12 октомври (неделя) от 16.00 часа. Срещата обаче ще се проведе в събота, 11 октомври. Причината за изтеглянето е, че двубоят ще бъде предаван пряко по телевизия Канал 3, като началния час не се променя - 16.00.

Tова ще бъде втори мач на "синьо-белите", който софийският канал ще предава от началото на сезона. Пряко беше излъчена убедителната победа с 4:0 на Спартак в дербито от третия кръг срещу Видима-Раковски.

Преди да се срещнат в битка за първото място в групата, плевенските и търновските футболисти ги очакват завързани срещи от предстоящия осми кръг. В него спартаковци ще имат тежко гостуване в Свищов на Академик, а в Трявна Етър ще посрещне в домакински двубой шестият Бдин (Видин). Срещите от осмия кръг ще се играят на 3 октомври (петък) от 16.00 часа.