Цветослав Острев повежда Спартак като капитан

Ръоводството гласува доверие на Цецо Остров

Баскетболният отбор на Спартак (Плевен) вече има нов капитан. Неговото име е Цветослав Острев. Той ще има отговорната задача да наследи лентата от доскорошния лидер и настоящ треньор Илия Станков, пише bball.bg.

Острев има зад гърба си повече от 10 години в мъжкия елит с екипа на Спартак. Това накара ръководството и треньорския щаб да му гласува доверие да поведе съотборниците си и да бъде опора на всеки от тях за в бъдеще. 175-сантиметровият гард, който бе спряган за един от избраниците на Георги Младенов в националния ни отбор за евроквалификациите, отдавна си е извоювал мястото в сърцата на феновете в Плевен и сега ще покорява нови върхове, но като капитан.

Цветослав Острев е роден на 3 март 1986 г. в град Троян, където по-късно прави първите си стъпки в баскетбола с екипа на местния Чавдар. Едва 16-годишен гардът дебютира за мъжкия тим на Спартак през 2002/2003 и досега защитава синьо-белия екип с гордост. През 2013/2014 Острев изнесе най-силния сезон в кариерата си, оставяйки срещу името си средно по 13 точки, 4.9 борби и 5.9 асистенции в 23 мача в първенството, а към всичко това добави и наградата на Българската федерация по баскетбол за най-много асистенции.