Отново пияни шофьори на пътя

Единият удря на дрегера 2 промила

Плевенските полицаи са спипали четирима пияни шофьори за четири дни, става ясно от полицейската сводка.

На 6 октомври, в 01:30 часа в село Гиген на улица "Лагера" при проверка на лек автомобил "Опел Астра", управляван от 30-годишен от Плевен, е констатирано, че контролните знаци - регистрационните табели - немски транзитни номера, са издадени за друго МПС. От извършената проверка на водача с техническо средство "Дрегер" e установено, че мъжът управлява с концентрация на алкохол в кръвта 1.47 промила. Съставен му е акт за административно нарушение и му е издаден талон за медицинско изследване. В същото нарушение е засечен и 44-годишен жител на село Брест. От извършената проверка на водача с техническо средство "Дрегер" e установено, че управлява с концентрация на алкохол в кръвта 1.99 промила. На 44-годишния е съставен акт за административно нарушение и му е издаден талон за медицинско изследване.

На 4 октомври, в 01.30 часа в град Плевен на улица "Цар Борис III" автоконтрольори спират лек автомобил "Фолксваген Венто". При проверката е установено, че водачът – 25-годишен от село Градина, управлява с 1.69 промила алкохолна концентрация. За нарушението е съставен акт.

Ден по-рано, в 03.06 часа в град Плевен, на улица "Българска авиация" автоконтрольори установяват, че управляващия лек автомобил "Опел Корса" – 30-годишен от село Ореховица, има 1,4 промила алкохолна концентрация. На водача е съставен акт за престъпление по чл. 343 «б», ал. 1 от НК. И за четирите случая е уведомен дежурен прокурор. Образувани са бързи полицейско производства, по които продължава работата разследващ полицай.