Спряха бизнеса на 52-годишен от Гиген, превозвал незаконно

Мъжът извършвал превоз без лиценз

На 7 октомври 2014 година е проведена специализирана операция от служители на РУМВР - Гулянци и служители на Регионална дирекция "Автомобилна администрация" - Плевен за проверка на водачи на автомобили, извършващи нерегламентиран превоз на пътници и товари.

Към 9 часа е установен лек автомобил "Форд Мондео", собственост и управляван от 52-годишен от село Гиген, да превозва четирима пътници по маршрута: село Гиген – град Гулянци. Мъжът е без лиценз за извършване на обществен превоз, изискващ се по закона за автомобилните превози.

На водача е съставен акт от служителите на Регионална дирекция "Автомобилна администрация" - Плевен, за извършено административно нарушение по чл. 24, ал. 1 от Закона за автомобилните превози. На основание чл. 106 «а», ал. 1, т. 1 и чл. 2, т. 1 от Закона за автомобилните превози е издадена заповед за прилагане на принудителна административна мярка от началник Регионална дирекция "Автомобилна администрация" - Плевен, с която предния номер на лекия автомобил е задържан и същия е спрян от движение за срок от 6 месеца. Работата по случая продължава.