Официално: Повдигнаха обвинение срещу убиеца на 19-годишния Мишел

Крими

08-10-2014, 14:16

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Ето го убиецът на 19-годишния Мишел Коцев

17-годишният Мирослав Димитров ще отговаря за деянието си

Днес Окръжна прокуратура–Плевен е повдигнала обвинение пред Окръжния съд срещу седемнадесет годишния Мирослав Димитров, който на 29 март 2014 г. уби 19-годишния Мишел Коцев.

Въпреки, че е непълнолетен, Мирослав е могъл да разбира свойството и значението на деянието и да ръководи постъпките си, но умишлено умъртвил Мишел с особена жестокост – престъпление по чл.116 ал.1 т.6 предл.3, във вр. с чл.115, във вр. с чл.63 ал.2т.1 от НК.

Припомняме, че до нелепия инцидент се е достигна след спор кой да мине пръв по тясна тревясала пътечка в кв. "Дружба". Мишел и приятелката му отивали до квартален павилион, за да си купят цигари. Насреща се появила компания от трима тийнейджъри. Никой не пожелал да направи път и си разменили обиди. Едно от момчетата извадило нож. Последвало жестокото убийство. След като Мишел рухнал на земята, другите продължили да го ритат. После избягали.

Според, очевидци смъртта на Мишел настъпила за 5-6 минути. Ужасената му приятелка останала да моли за помощ. Наскачали приятели на Мишел от околните блокове и други съседи, но било късно.

Мирослав имал 1,2 промила алкохол в кръвта. Според разследващите той признал, че е наръгал младежа в раздразнението си. Но по време на разпита настоявал, че не искал да го убива.

Убитият Мишел предишната година бил абитуриент. Кроял планове да започне собствен бизнес - възнамерявал да отглежда пчели. Във Фейсбук над 1000 човека продължават да поддържат страницата, създадена в негова памет.