Красимир Каракачанов реши, става депутат от Плевен

Лидерът на ВМРО започва обиколка в областта след изборите

Красимир Каракачанов е избрал да бъде депутат от Плевен, а не от 25 МИР-София. Това той обяви официално днес на пресконференция в Плевен като водач на листата на Патриотичния фронт в 15-ти Плевенски многомандатен избирателен район. Той е доволен от изборния резултат, който надхвърля резултата, който двете партии са получили поотделно на парламентарните избори миналата година, предава БТА.

Патриотичният фронт е на трето място в Плевенския избирателен район, след ГЕРБ и "БСП лява България", като изпреварва ДПС и Реформаторския блок. В Плевенска община тази коалиция е получила 17 на сто от гласовете, което е залог за разместване на политическата карта в Плевен на изборите за местна власт, смятат от ВМРО.

Каракачанов потвърди ангажимента си, че ще започне обиколка в областта след изборите, за да се запознае с проблемите на място. По думите му Патриотичният фронт не е създаден само за изминалите избори. Двете партии в коалицията ще водят обща политика в парламента, ще настояват за образователен ценз за гласуващите, за гласуване само в дипломатическите представителства в държавите извън Европейския съюз.