Да докоснеш небето или как се става пилот (ВИДЕО)

Военният телевизионен канал с филм за факултет „Авиационен” на НВУ „Васил Левски”

Много хора мечтаят да полетят и да се гмурнат в небето, свободни като птици, но малцина имат възможността да се докоснат до небесното изкуство. Как се става летец?

Всеки кандидат трябва да физически здрав и да има желание да се учи. Мястото е едно – факултет „Авиационен” на НВУ „Васил Левски”, където се провежда теоретичното обучение, а практически младите пилоти се обучават от инструкторите от учебната авиационна група „Георги Бенковски” на територията на летището в град Долна Митрополия.

Каква е визията за развитието на авиационното образование в България, как се подготвят висококвалифицирани летци, какви качества трябва да имаш, за да преминеш успешно курса на обучение и да се дипломираш и реализираш във военната и гражданска авиация, по какви учебни планове се работи и близки ли са те до изискванията на международните организации – на тези въпроси пред armymedia.bg отговарят деканът на факултет „Авиационен” полк. Доньо Лалов, полк. Ивайло Ангелов зам.-началник по ВВС на Националния военен университет, зам.-командирът на учебната авиационна база подп. Юлиян Радойски и инструкторът капитан Станислав Петров, командир на 4-то авиационно звено в учебната на авиационна ескадрила.