Славена Вътова израснала в Плевен

Коментаторката на ВИП Брадър е "Мис България" за 2006-та година

Cлавена Вътова е една от коментаторките на шоуто "ВИП Брадър". Тя е родена в Шумен, но по-голямата част от детството и тийнейджърските й години минават в Плевен, което не е много известен факт. Баща й бил военен и момичето израснало в града на Панорамата.

Когато е на 15 години, родителите й се развеждат, а майка й заминава за Испания, където работи по специалността си като социален педагог - в домове за възрастни хора с ментални проблеми и умствени увреждания. Брат й също отива в Испания, след като завършва у нас гимназия.

През 2005 година Славена печели конкурса „Мис Черно море“, а година по-късно през 2006 г. е избрана за „Мис България“. Тренирала е четири години лека атлетика и три години тенис на маса, също спортни танци и плуване. Владее три езика – английски, италиански и испански. Един от най-успешните модели на агенция Visages Model Group.

През юли 2012 г. Славена печели Световния конкурс за красота „Мис Туризъм Интерконтинентал“, който се провежда в Санто Доминго. Там е избрана и за културен посланик и най-добър модел.