Прокуратурата със стряскаща информация около смъртта на Ники Евтимов

Крими

15-10-2014, 11:50

Снимка:

Фейсбук

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Плевен потъна в траур заради Ники

От прокуратурата съобщиха за иззето количество канабис, часове по-късно намират единият от собствениците мъртъв в дома му в Плевен

По-рано ви известихме за кончината на плевенчанина Ники Евтимов. От окръжната прокуратура излязоха с официално становище и подробности около случай, който изглежда е пряко свързан с трагедията.

На 14 октомври в хода на оперативни мероприятия е установено, че на адрес в Пордим ул." Кала тепе " № 14 обитавано от възрастна жена от същият град са намерени засадени 31 бр.стърка зелена тревиста маса наподобяваща канабис, като същата е иззета по надлежния ред с общо тегло 124 кг. На таванско помещение на същата сграда е намерена суха тревиста маса наподобяваща канабис с общо тегло 5кг.900гр. Извършен е бил полеви наркотест на иззетото количество, което реагирало положително на наркотично вещество - канабис. В помещение на къщата на първи етаж използван за баня се установило, че същата е оборудвана с фолио, отдушници, терморегулатори, климатик и кварцови лампи и пригодена за лаборатория за отглеждане на канабис.

В хода на разследването е установено, че лицата отглеждали растенията са тридесет и две годишен мъж от гр.Плевен (внук на възрастната жена от Пордим), който е починал на 14 октомври 2014г. в дома си в Плевен и двадесет и пет годишен мъж от Плевен. Последният е задържан със заповед по ЗМВР за срок от 24 часа.

По случая е образувано досъдебно производство в Районна Прокуратура – гр.Плевен , а относно неизяснената смърт на другото лице е образувано производство в Окръжна Прокуратура – гр. Плевен за пр. по чл. 115 от НК срещу неизвестен извършител.

Oт полицията пък информираха, че тялото на Ники е било открито от неговата майка. Жената незабавно е уведомила полицията. При огледа на трупа са установени порезни рани и самонарянявания, както и множество травматични увреждания. Тялото на 32-годишния е приведено за аутопсия. По случая е образувано досъдебно производство