Валсът на сър Антъни Хопкинс ще бъде изпълнен в Плевен

Валсът на сър Антъни Хопкинс ще бъде представен в Плевен и за първи път в България

Валсът на сър Антъни Хопкинс ще бъде изпълнен в Плевен за първи път в България. Това съобщиха за БТА от Плевенската филхармония.

Произведението, създадено преди 50 години от холивудския актьор и носител на "Оскар", ще бъде представено премиерно у нас на 30 октомври /четвъртък/ от 19.00 ч. в зала "Емил Димитров" на читалище "Съгласие 1869" в програмата на Плевенската филхармония. Концертът е част от абонаментен цикъл "Б", наречен "Човешкият глас - ТЕНОРИТЕ" с участието на тримата тенори - Любомир Дяковски, новият директор на Плевенската филхармония, Константин Янков и Ивайло Михайлов. Програмата се подготвя под диригентството на главния диригент на културния институт маестро Деян Павлов. В концерта ще вземе участие общинската хорова формация "Гена Димитрова" с диригент Анелия Дечева.

Ще прозвучат арии из оперите "Риголето","Турандот", "Трубадур", оперетата "Страната на усмивките", руски, испански, италиански песни и канцонети. Сред тях са "Калинка"," O, sole mio",""Granada", Химнът на Ливърпул, Валс номер "2" от Шостакович.