Цвете, което не можеш да подминеш...

Световен производител на рози нарече едно от цветята си на името на Цвети Таслакова

На 25 октомври, събота, се навършват точно три месеца от смъртта на Цвети Таслакова, а на 1 ноември - седмица по късно - шест месеца от ужасната катастрофа край Луковит и смъртта на Влади Горанов и Ники Ментов.

Майката на Цвети Таслакова съобщи във Фейсбук, че преди месец е пратила писмо до световен производител на рози - "Мeilland", Франция. Те се съгласили, трогнати от историята на българските деца, да кръстят роза на името на Цветелина. Новата роза се казва Cvetelina Romantica и ще се продава още от тази есен.

"Благодарим на "Мейланд" от сърце и лично на Матиас Мейланд. Розите живеят и над сто години и забравата може би ще подмине нашите ангели. Розата е храстова, непрекъснато цъфтяща, със силен аромат, подходяща за нашите условия и климат в България. Размери около 130-150 см. Цената е около 8 лева, ще се продава с етикет и снимка към нея ламинирани. Ще я има налична още ноември 2014 - до месец. Ще бъдат официално представени на нарочна церемония май месец 2015 година. Част от средствата от всяка роза Мейланд връщат в България по Фонд подпомагане на пострадали от ПТП. Да допълня, тази огромна международна компания търгуваща в над сто страни в света не поиска нищо за името и легендата зад името.", съобщи Валя Таслакова.