Светослав Бърканичков: Имах оферта от ЦСКА, но избрах Левски

"От дете съм левскар и мечтата ми винаги е била да играя на "Герена"", споделя Светослав Бърканичков

Днес е Вечното дерби между Левски и ЦСКА. Плевенчанинът Светослав Бърканичков е ставал шампион с екипа на "сините" и го потърсихме, за да ни разкаже нещо любопитно от кариерата си, което е свързано със "сини" и "червени".

Бърканичков има незабравим мач като играч на Светкавица (Търговище) срещу ЦСКА на 1/16-финал за Купата на България през 2000-ата година

"Срещу ЦСКА играхме отлично. Аз вкарах втория гол, и водехме сензационно до 74-та минута. После ни изравниха и отидохме на продължения. На нас ни се схванаха краката от умора, а реферът Светозар Маринов започна да подпира гостите. В 105-ата минута той не отсъди фаул за нас, Асен Букарев отмъкна топката с нарушение и ни вкара гол. Хвана ни голям яд. Тогава важеше правилото "златен гол", но ние се надявахме, че ще се доберем до дузпите.", спомня си Светльо. 

Веднага след двубоя получил оферти от ЦСКА и Литекс. И двете били добре финансово, особено тази от страна на ловчанлии.

"Не ги приех, защото тайно се надявах, че и Левски ще прояви интерес към мен. От дете съм левскар и мечтата ми винаги е била да играя на "Герена". Няколко дни след мача ни с ЦСКА ми се обадиха от "сините". Приех веднага. Не се и замислих и в края на есенния полусезон на 2000 година подписах с Левски.", разказва Бърканичков.