Спартак (Плевен) срещу Ситомир през ноември

Кристиян Григоров гори за дербито във Видин

Зоналният съвет на БФС във Велико Търново реши отложените мачове от 10-тия кръг на Северозападна "В" група да се играят през ноември - най-вероятно след края на полусезона, а не като междинен кръг през седмицата. Така пропадналият заради снега мач между Спартак и Ситомир би трябвало да се състои на 16-ти ноември (неделя), пише spartak-pleven.bg.

Решението определено не може да радва спортно-техническия щаб и привържениците на Спартак. Причината е, че при така стеклите се обстоятелства наказаният за един мач заради 5 жълти картона Кристиян Григоров ще изтърпи наказанието си в дербито с Бдин във Видин на 2-ри ноември. Умишлено или не, 194-сантиметровият централен защитник получи жълт картон в мача за Купата на АФЛ в Павликени миналата сряда и трябваше да пропусне лекото домакинство на Ситомир. Непредвидената ситуация, обаче, го оставя извън игра за втори възлов мач след като Григоров пропусна и дербито с Етър.

Положението, разбира се, не е критично, тъй като старши-треньорът на Спартак Бойко Цветков разполага с добър заместник на Григоров - младият Васил Михайлов. Юношата на Спартак, преминал още през школата на Стоичков в Барселона, както и през тези на Литекс и Чавдар (Етрополе), демонстрира сериозни качества. Именно той игра цял мач срещу Етър и може да се каже, че се справи добре в дебюта си за сезона. Михайлов е титулярен централен защитник и в отбора на старшата възраст на Спартак, а присъствието му в мъжкия състав е още от миналия сезон.