"Българ" със Спенс тръгва по кината (ВИДЕО)

Героите от анимационния сериал "Българ" с премиера и на голям екран

Готините типове от анимационния сериал "Българ", по които истерясват малки и големи, ще видят белия свят от големия екран на 28 ноември. Това е първият български 3D филм - дело на неуморния, млад и талантлив Неделчо Богданов, пише "Стандарт".

Първите епизоди с приключенията на Аспарух и Пешо в "Българ" са създадени през 2010-а. Телевизиите му хлопват вратата, не вярвайки в харизмата на рисуваните герои. Той обаче пуска продукцията в интернет и прави истински бум. Най-гледан е във възрастовата група 18-25. Забави ли се със серия, започват да негодуват и да го заливат с въпроса "защо". Междувременно момъкът от Несебър, завършил анимация в НАТФИЗ, прави няколко други сериала, но зрителите отсичат: "Не! Искаме си "Българ".

"Може и да е имало глад за подобна родна анимация. Не знам. Но не направих нещо по калъп, по американски стереотип, а мой си филм", разказва Неделчо.

Зад този труд стоят около 40-50 човека, като 20 от тях са актьори - те озвучават персонажите. Аниматорите са четирима. Толкова са и хората, които рисуват бекграунда и тези, които отговарят за звука.

Сред анимационните герои в лентата ще е и рапърът от Плевен Спенс, който изпълянва и един от саундтраците към филма.