Бдин изхвърли Спартак от битката за Купата

Плевенчани аут за купата на Аматьорската футболна лига

Спартак (Плевен) загуби за втори път в рамките на три дни от Бдин (Видин). След като в неделя отборът на Бойко Цветков претърпя поражение с 0:2 в среща от 12-ия кръг на Северозападната "В" група, днес "синьо-белите" допуснаха нова загуба, този път в турнира за Купата на Аматьорската футболна лига.

Плевенчани, които пътуваха за Видин с юношеския си състав, бяха надиграни с категоричното 3:0. Така плевенчани вече са аут от надпреварата.

Момчетата на Красимир Бислимов се държаха почти до края на първото полувреме, но минута преди почивката видинчани откриха резултата. За игра с ръка на Васил Михайлов реферът Владимир Вълов отсъди дузпа, която Борислав Боянов превърна в гол. В 62-ата минута Георги Илиев покачи на 2:0 след самостоятелен пробив, а в 71-ата Драгомир Иванов засече центриране на свой съотборник за крайното 3:0. В последните десетина минути Спартак игра с човек повече, тъй като централният защитник на домакините Ивайло Иванов получи контузия, но треньорът на Бдин беше използвал правото си на три смени, пише "Конкурент".

Така за плевенският отбор остава да се съсредоточи върху представянето си в първенството на "В" група, където му остават още два мача до края на есенния полусезон. Тази неделя, 9 ноември, Спартак посреща Ботев (Козлодуй), а на 16 ноември е отложеният домакински двубой от 11-ия кръг срещу Ситомир (Никопол). И двете срещи са с начален час - 14.30.