Наградиха учител от ГПЧЕ – Плевен с посещение в Брюксел

Саша Маркова посети Европейската комисия

Представителството на Европейската комисия в България, съвместно с МОН, организира поредица от обучения за учителите от цялата страна под надслов „Да комуникираме Европа заедно”.

През месец февруари 2014г. от ГПЧЕ – гр. Плевен в обучението участва г - жа Саша Маркова в качеството си на главен учител и преподавател по математика. Основна цел на тези обучения е учителите да бъдат запознати с приоритетите на Европейския съюз, както и с полезни инструменти и помагала за ежедневната им работа с учениците. „Образователни портали и тяхното популяризиране” е темата, по която работи учителката, като математик, а в качеството си на главен учител – координира дейностите за празника на училището в Деня на Европа – 9 май. В настоящия момент, когато в гимназията се изгражда център за неформално и електронно учене в осъвременена физическа среда, работата в това направление ще продължи.

През септември 2014г. г-жа Маркова участва с презентация в конкурс на Европейската комисия за споделяне на креативни идеи на тема: „Как приложихте/ ще приложите наученото от нашите семинари?” Участието й бе оценено и възнаградено с пътуване до Брюксел и посещение на Европейската комисия, съобщават от ГПЧЕ-Плевен.