Младежки форум - Плевен отново се включва в "Българската Коледа"

Младежки форум - Плевен реши да се включи за втора поредна година в кампанията "Българската Коледа"

Неправителствената организация "Младежки форум" в Плевен реши да се включи и тази година в "Българската Коледа". Това съобщи в пресклуба на БТА Митко Башинов - председател на Младежки градски парламент - Плевен и заместник-председател на Младежки форум.

Той припомни, че миналата година доброволците от форума са участвали за първи път в националната благотворителна кампания като са събрали пари за деца от Плевен със слухови и зрителни затруднения. Оттогава благотворителността се е превърнала в тяхна основна кауза. На нея са се посветили първоначално 21 момчета и момичета. Идеята да помагат на хора, изпаднали в затруднение, печели все повече привърженици, коментира Башинов. В момента в Младежкия форум са се включили 32-ма доброволци от десетина училища - Национално училище по изкуствата, Гимназия с преподаване на чужди езици, "Интелект", Математическа гимназия и гимназиите по туризъм, по ресторантьорство и други. Преди месец с дарени средства са закупили хранителни продукти за десетина културни дейци, изпаднали във финансови затруднения. Занесли са им пакетите по домовете, като са запазили анонимността на хората, които са подкрепени. С благотворителен концерт са събрали 420 лева за детска градина. Сега са се включили в кампания за средства за лечение на младеж от Велико Търново. За каузата са поканили известни личности, които са обещали да участват в дарителските прояви.

Поредният благотворителен организират за 27 ноември от 18.30 ч. в залата на Националното училище по изкуствата, предава БТА.