Евгени Димитров: Крисия ще представи достойно България

"Сътрудничеството на БНТ и bTV е пример, че когато сме обединени сме най-силни", заяви Маестрото от Плевен

Композиторът на “Планетата на децата” Евгени Димитров – Маестрото заяви в "Денят започва", че сътрудничеството между БНТ и bTV в името на толкова талантливи деца като Крисия, Хасан и Ибрахим е едно от положителните неща, които се случват в страната ни като контраст на повсеместното разделение в обществото. "Когате сме обединени, сме най-силни, доказахме го", коментира музикантът, който също заминава за Малта в близките дни.

Евгени Димитров заяви, че в екипа на “Шоуто на Слави” никой не гледа на Крисия като просто едно малко дете, а тя участва в предаването като завършен професионалист с всички съпровождащи това задачи и трудности.

По отношение на участието на триото на Детската Евровизия, композиторът заяви, че това ще е качествено ново изживяване за малките ни представители, което иначе няма как да преживеят на друго място. Според Евгени Димитров на първо място трябва да бъде достойното представяне на страната ни и чак след това да се говори за резултати.

Маестрото смята, че бъдещо сътрудничество между двете телевизии и по отношение на голямата Евровизия е въпрос, който носи със себе си своята логика като евентуална следваща стъпка на надграждане спрямо настоящия проект. Плевенчанинът заяви обаче, че нещата трябва да се случват едно след друго и евентуално бъдещо сътрудничество може да се обсъжда само след края на сегашния проект, който така или иначе е доведен до своята финална фаза.