Далаклиев излиза на Световните профи серии, боксира за британски клуб

WSB сериите ще дават право на участие на олимпийските игри в Рио де Жанейро през 2016 година

Трима български боксьори, сред които и Деетелин Далаклиев, ще участват в петия сезон на Световните профи серии (WSB) на Международната боксова асоциация (AIBA), стана ясно на драфта, който се състоя днес в конгресния център на Чеджу, Република Корея.

Стефан Иванов (56 кг) и Николай Мутавски (91) ще се състезават за мароканския "Атлас Лайънс", а Детелин Далаклиев (60) ще се боксира за британския "Лайънхартс".

И двата отбора ще дебютират в състезанието, като мароканският тим попада в група А със състави от Украйна, Русия, Германия, Алжир, Мексико, Китай и действащия шампион Куба. В група Б са Аржентина, Казахстан, Пуерто Рико, Италия, САЩ, Венецуела, Азербайджан и Полша. Мястото на британците предстои да бъде решено.

Световният шампион от 2009 година ще има за съотборници боксьори от Франция, Румъния, Австралия и др.

Подобно на AIBA pro boxing сериите, в които боксират Тервел Пулев, Спас Генов и Борис Георгиев, и WSB сериите ще дават право на участие на олимпийските игри в Рио де Жанейро през 2016 година. Общо 17 състезатели от тази надпревара ще се класират директно за игрите, като в 3 категории това ще бъдат само първите по рейтинг, а в останалите 7 - първите двама.