Акция срещу цигарите без бандерол: Нови удари в Долни Дъбник и Гиген

Над 4 000 къса незаконни цигари иззеха полицаите при специализирана операция

На 14 ноември при провеждане на специализирана операция на територията на Долни Дъбник и Гулянци са иззети 4280 къса цигари без бандерол, съобщават от полицията.

В 11 часа на улица "Христо Янчев" в Долни Дъбник е спрян за проверка товарен автомобил „Мерцедес-Спринтер“, управляван от 34-годишен от Плевен. В двигателен отсег на автомобила са намерени четири полиетиленови торби с общо 200 кутии цигари без български акцизен бандерол с надпис "My way gold“ 50 кутии, "Gt clasic" – 50 кутии и "Turquase" - 100 броя – общо 4000 къса цигари. Извършен е оглед от разследващ митнически инспектор от Митническо бюро – Плевен. Тютюневите изделия са предадени доброволно с протокол. Уведомен е дежурен прокурор от РП-Плевен.

За времето от 08.30 часа до 10 часа при извършена проверка на магазин в село Гиген са установени 10 кутии с цигари без български акцизен бандерол марка „Класик“, 3 кутии с цигари марка „Тюркоаз“ и една кутия с цигари марка „Дива“ – общо 14 кутии. Цигарите са предадени доброволно с протокол и предстои съставяне на акт за административно нарушение по ЗАДС.